Bureaux Marengo

RCR Artotec

Arquitecte RCR Artotec
Ubicació França
Any 2017

Situat a la ciutat antiga de Bordeaux, el projecte planteja la renovació d’una antiga construcció utilitzada originalment com a magatzem i que ofereix bells espais amb voltes que funcionaven com a bodegues per a l’apilament de peix i queviures. L’actuació pretén, a més, fer reviure l’activitat de la zona aprofitant la seva cèntrica localització i l’existència d’un acollidor jardí que limita amb la propietat. Per aquest motiu es planteja la seva reconversió en un edifici d’ús mixt en el qual conviuen una petita galeria d’exposicions, un taller d’arquitectura i l’habitatge d’un dels integrants de l’estudi. La separació d’allò públic i d’allò privat defineix l’actuació, repartint els usos en vertical i fragmentant l’espai transversalment. Els cellers del soterrani es destinen a sales d’exposició, mentre el nivell del carrer acull l’atelier d’arquitectura i la planta superior, amb una característica coberta sota teulada de fusta, els espais de l’habitatge. La coberta, fragmentada per lluernaris i patis de llum, crea un ordre de bandes transversals que organitzen els usos i les comunicacions. L’última d’aquestes, que conté programa compartit -la sala central d’exposicions i una gran biblioteca-, l’alçada dels forjats varia per a incrementar la seva continuïtat respecte la resta de les estances.

Fotografia Pep Sau

Ús de cookies · En aquesta web utilitzem cookies per millorar la seva experiència d'usuari en navegar per www.alumilux.cat.
Si continua navegant entenem que accepta l'ús d'aquestes cookies i la nostra Política de cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies