Casa Cruïlles

Arquitecte Josep Puig Torné | Antoni Bonet Castellana
Ubicació Begur
Any 1968 (rehabilitació 2014)

‘El primer problema que calgué solucionar en el plantejament general del projecte fou la ubicació exacta de l’habitatge en el solar accidentat de què disposava. Els propietaris tenien la intenció d’emplaçar-la damunt d’un serrat, de cara a la muntanya. Però jo els vaig proposar de posar-la damunt d’un tàlveg que hi havia a sota del serrat.

[…]

El projecte va desenvolupar-se a base d’un escalonament dels diversos elements de l’habitatge: a la cota més alta, la carretera, i a la més baixa, el mar.

Un altre punt que contribueix a definir arquitectònicament la casa és que el tàlveg en el qual va ubicar-se, i que ha condicionat el desenvolupament posterior del projecte, té forma trapezoïdal, com una teula. Aquesta forma és, precisament, la que va adoptar-se com a forma genèrica; és a dir, que els conceptes formals de l’habitatge n’han estat conseqüència. El projecte va dur-se a terme seguint un criteri inicial de modulació que escollia precisament com a mòdul la forma trapezoïdal. Fins i tot, les pedres del paviment de les zones principals i, la plàstica de les voltes de la zona de convivència tenen la proporció exacta d’una teula.’

Descripció d’Antoni Bonet Castellana.

Fotografia Marc Torra

Ús de cookies · En aquesta web utilitzem cookies per millorar la seva experiència d'usuari en navegar per www.alumilux.cat.
Si continua navegant entenem que accepta l'ús d'aquestes cookies i la nostra Política de cookies

ACEPTAR