Pavelló convidats Sa Tuna

Arquitecte This Is Arquitectura
Ubicació Begur
Any 2016

Una cabana al bosc, un refugi. Un accés inferior aspre, materialitzat amb formigó vist. Una planta principal lleugera, que flota en el buit, buscant la relació amb l’entorn immediat i les visuals amb el mar.

La volumetria és molt clara i simple, un ortoedre situat al mig del bosc, modificant al mínim les característiques del seu entorn, com si sempre hagués estat allà.

El pavelló queda definit per una U de corten i una gelosia que creen un refugi al seu interior, un espai d’estar i de contemplació.

L’accés a l’interior del volum sòlid es realitza per la planta inferior, on hi trobem l’escala que puja a la planta principal. Aquest accés es caracteritza per ser un forat dins el terreny, una espècie de buidat escultòric que crea una entrada dins la terra per després ascendir, mitjançant l’escala, fins al pavelló.

L’accés directe a la planta principal es realitza utilitzant el recorregut exterior de la pròpia parcel·la, format per una escala que comunica l’espai de jardí i piscina amb l’espai d’accés al pavelló.

L’interior s’entén com un espai diàfan: una zona d’estar i un dormitori. En una cantonada hi resta tancat el bany, l’únic espai limitat espacialment. La il·luminació i ventilació de l’espai interior es produeix a través de les quatre façanes. Les façanes est, sud i oest són totalment vidriades amb una protecció solar exterior formada per porticons corredors amb gelosia. La façana nord disposa d’unes obertures més controlades que il·luminen i ventilen els espais de l’escala i el bany.

Fotografia Adrià Goula

Ús de cookies · En aquesta web utilitzem cookies per millorar la seva experiència d'usuari en navegar per www.alumilux.cat.
Si continua navegant entenem que accepta l'ús d'aquestes cookies i la nostra Política de cookies

ACEPTAR