House M+N

Josep Ferrando

Arquitecte Josep Ferrando
Ubicació Bescanó
Any 2009

La col·locació de la casa en un desnivell topogràfic genera diferents relacions amb el seu entorn més proper. Per una banda, la copa dels arbres es situa a l’alçada de la barana; per una altra, l’entramat de branques constitueix un filtre a través del qual mira la sala d’estar.

La ubicació de la casa augmenta la percepció del canvi d’estacions. El bosc actua com a tamís que permet filtrar més o menys la llum a través d’ell. Serveix com a cortina tancada a l’estiu o oberta a l’hivern quan les fulles han caigut. Per tant, la casa interactua, no només amb el paisatge, sinó també amb els canvis naturals.

La proliferació de murs desplaçats entre sí potencia relacions diagonals entre espais. La prolongació dels murs i les lloses de la coberta, permet projectar l’espai interior cap a l’exterior, al mateix temps que atrapen el paisatge emmarcat creant unes línies que vinculen l’edifici al terreny. La casa s’apropia així de l’espai exterior.

Fotografia Adrià Goula

Ús de cookies · En aquesta web utilitzem cookies per millorar la seva experiència d'usuari en navegar per www.alumilux.cat.
Si continua navegant entenem que accepta l'ús d'aquestes cookies i la nostra Política de cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies